Beszélgetés - Carsten Weidel, Wanner Technik GmbH

Beszélgetés partnerünkkel, Carsten Weidel úrral, a Wanner Technik GmbH kereskedelmi igazgatójával

A rövid beszélgetést Wanner Technik GmbH vállalat kereskedelmi igazgatójával Carsten Weidel úrral Petr Betáš folytatta.

Ön hogyan értékeli kereskedelmi szempontból az idei év elejét tekintettel a COVID 19 járványra, volt ennek a helyzetnek valami befolyása a Wanner cég működésére?

A 2020 év elején már részleges lassulást tapasztaltunk tekintettel a gépjárműiparban fennálló válságra. Márciusban/áprilisban a corona válság beálltával mi is szembesültünk a rendelések jelentős visszaesésével. Kénytelenek voltunk bevezetni a rövidített munkaidő (kurzarbeit) rendszert és ezzel mérsékelni a visszaesést. A célunk a 2009 évhez hasonlóan az lett, hogy megtartva a munkahelyeket sikeresen átvészeljük a válságot. Ez végül is sikerült, és örömmel tapasztaljuk, hogy mostanra már szinte elértük a 100% termelési szintet a válság előtti időszakhoz képest.

Milyen a Wanner cég termelési kapacitásának a kihasználtsága és melyek a legkeresettebb termékcsoportok? Melyek aktuálisan a legfontosabb piacok?

A legkeresettebb termékeink jelenleg az E sorozathoz tartozó központi vágókéses darálógépeink, amelyek gyártási kapacitása a következő 3 hónapra teljesen le van foglalva. A többi, C és D sorozatú darálóinknál a helyzet kiegyensúlyozottabb, a termelést folyamatosan olyan szinten tudjuk tartani, hogy ne hosszabbodjanak a megszokott szállítási időpontok. Ami a piacokat illeti, legnagyobb visszaesést Spanyolországban Brazíliában és Olaszországban tapasztalunk. Ezek az országok még mindig küszködnek a válság következményeivel. Ami viszont érdekes, például Franciaország, a betegek nagy számának ellenére, a második legjobb évet könyvelheti el a termékeink eladását illetően.

Léteznek olyan újdonságok, innovációk, amelyeket Wanner a közeljövőben készül bemutatni?

2021 évben szeretnénk bemutatni az új típusú darálónkat, amelynek megjelölése CLE lesz. Ez a rövidítés „Compact Low-noice-Emission“ kifejezésből származik, tehát alacsony zajszinttel ellátott kompakt darálóról lesz szó. Hogy ez mit jelent, és milyen alkalmazásokhoz lesz elsősorban szánva, a következő hetekben hozzuk nyilvánosságra. Annyit azonban már most elárulhatok, a célunk az volt, hogy olyan erős vágókéses darálót tervezzünk meg és hozzunk létre, amely a masszív PA-enguszok darálását hasonlóan csendesen oldja meg, mint pl. a karmos darálók.

Köszönjük a beszélgetést és további sok sikert kívánunk!

Dipl. Ing. Petr Betáš, 1.PLASTCOMPANY, spol. s r.o., Wanner Technik GmbH termékek területi képviselője a következő országokban: CZ, SK, HU.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.