Technikai Szeminárium Granic®

Technikai Szeminárium Granic®

VALPLAST CZ, spol. s r.o. és 1.PLASTCOMPANY, spol. s r.o. vállalatok szeptember 3-án tartották meg az éves Granic® technikai szemináriumot, amelyen körülbelül 40 vendég vett részt. A szeminárium célja az volt, hogy bemutassa a Granic® márkájú ásványi mesterkeverékek használatának széles lehetőségeit, különösen a fóliák gyártása során. A VALPLAST vállalat konkrét megoldásokat, recepteket mutatott be, majd megemlítette az egyes Granic® termékek végtermékekre gyakorolt hatásuk közötti különbségeket.

Ifj. Michal Valíček nyitotta meg a Granic® szemináriumot 1.PLASTCOMPANY és VALPLAST vállalatok bemutatásával. VALPLAST műanyagok és speciális adalékanyagok szállítására specializálódott, míg 1.PLASTCOMPANY képviseli azokat a külföldi gépgyártókat, melyek a műanyag feldolgozására és újrahasznosítására szakosodtak. A gépek és berendezések értékesítésén kívül szervizelést és képzést is biztosítanak.

A vállalatok jelenleg Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában tevékenykednek.

A szeminárium folytatódott a GCR Csoport bemutatásával, amely világelső a kiváló minőségű ásványi mesterkeverékek gyártásában és fejlesztésében Granic® márkanéven. A cég termékeit Eva Kolářová közösen ismertette Cigdem Temur termékmenedzserrel, aki videókapcsolatban volt a résztvevőkkel.

Martin Štilla előadást tartott a VALPLAST és a Bamberger Polymers közötti üzleti kapcsolatról. Bamberger Polymers szállítója a primer és közel primer műanyag alapanyagoknak.

Ásványi mesterkeverékeknek gyakran jóval nagyobb a sűrűségük, mint az alappolimereknek, ezért a 1.PLASTCOMPANY kiemelt figyelmet fordít a megfelelő adagolási módszerre. Az alkalmazott adagolás időtartama és pontossága a kívánt eredmények elérésének alapvető előfeltétele, függetlenül attól, hogy a felhasználás elsődleges célja költségmegtakarítás vagy a mechanikai és optikai tulajdonságok megváltoztatása. A szemináriumon bemutatásra kerültek a MOVACOLOR B.Vnagy pontosságú gravimetrikus adagolói. Az előadást Michal Mihalík tartotta, aki egy funkcionális egykomponensű MCBalance adagolót biztosított helyszíni kipróbálásra.

1.PLASTCOMPANY bemutatta a legújabb trendeket a hatékony technológiai víz és a levegő hűtésére az Eurochiller S.r.l. berendezéseken keresztül.

Jana Babničová vezette az újrahasznosításról szóló előadást, amelyben bemutatta a WEIMA Maschinenbau GmbH előtörő berendezéseit és a Wanner Technik GmbH darálóit. A feldolgozásnál (műanyagipar) és az újrahasznosításnál (hulladékaprítás) a vásárlói igények gyakran nagyon eltérőek. Azonban a gazdaságilag előnyös megoldás követelménye, hogy az ügyfél egyedi igényeihez legyen igazítva a berendezés, függetlenül a feldolgozott anyagtól, a gyártás méretétől vagy az alkalmazott technológiától.

Az utolsó előadás a poliolefinek funkcionális adalékanyagairól szólt. Vikram Bhadauria videóhíváson keresztül mutatta be az indiai ALOK cég mesterkeverékeit. Ők a legnagyobb gyártója a funkcionális adalék-anyagoknak és színes mesterkeverékeknek Indiában.

Az előadások után technikai megbeszélésekre került sor és a résztvevők az egyéni kérdéseikre is választ kaptak.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.