Körforgásos gazdaság és fenntartható csomagolás. A Plastiblow vállalat elkötelezettsége.

Körforgásos gazdaság és fenntartható csomagolás.  A Plastiblow vállalat elkötelezettsége.

Az extrúziós fúvógépek gyártói is jelentősen hozzájárulnak a környezet védelméhez az újrahasznosított műanyagok felhasználásával. A hulladéktól az új erőforrásig.

Európában egyre nagyobb mértékben tiltott az egyszer használatos műanyag termékek használata. A nemzetközi szervezetek régóta beszélnek az anyag túlzott használatával járó kockázatokról a környezeti hatás szempontjából. Gondoljunk a felhasznált olajra és az üvegházhatású gázok kibocsátására (GHG). A műanyag azonban minden területen kulcsfontosságú szerepet játszik a termékek védelmében és állaguk megőrzésében a gyártástól egészen a fogyasztásig. Az ellenálló, biztonságos, higiénikus, aszeptikus, könnyű, tartós és újrafeldolgozható műanyag a teljes ellátási láncban megőrzi fontos funkcióját, ha figyelembe vesszük, hogy csak Európában a forgalomban lévő áruk több mint 50% -a műanyag csomagolásban kerül a fogyasztókhoz azokat épségben és frissen tartva, megvédve a külső hatásoktól.

Hatékony mechanizmus

Azoknak a szempontoknak az ismerete, amelyek évtizedek óta mozgatják az ágazatot, olyan erős hatásmechanizmust indított el, amely a szakembereket alacsony energiafogyasztású gépek és innovatív csomagolóanyagok létrehozására késztette, összehasonlítva a régen használt gépekkel és anyagokkal. Egy tény mindenekelőtt: a csomagolóeszközök súlya jelentősen, akár 30% -kal is kevesebb, mint régen. Manapság olyan szempontok kerültek előtérbe, ami által csökkenthető a műanyag nagymértékű felhasználása. Az sem elhanyagolható változás, hogy sok ország kialakított erélyes újrahasznosítási és újrafeldolgozási célkitűzéseket.

Plastiblow az alacsony anyagfelhasználás úttörője ma már az újrahasznosított anyagok területén is.

A Plastiblow vállalat, mely az ágazatban elsők között fejlesztett ki alacsony energiafogyasztású extrúziós fúváshoz használt elektromos gépeket, már régóta elkötelezte magát a primer műanyag felhasználásának csökkentése mellett. Többrétegű ko-extrudálási technológiákat fejlesztett ki, ami által nagyobb mértékben kerülhet újrahasznosított anyag feldolgozására a flakonok gyártásánál.

A Plastiblow proaktív a hatékonyabb csomagolási megoldások terén

Egyre több partner keresi az innovatívabb és hatékonyabb csomagolási megoldásokat, amelyek energiát takarítanak meg és csökkentik az alapanyagok felhasználását. A hatékonyság alapvető kombinációja: minél kevesebb anyag kerül felhasználásra a flakonok gyártásánál, annál kevesebb az energiafogyasztás. A súlycsökkentés, a hulladék csökkentése, nagyobb mértékű újrahasznosított anyag felhasználása, kevesebb energia felhasználása mind azok a célok, amelyeket a Plastiblow a világ minden táján ügyfelei számára elérhető kompetenciával képvisel.

Plastiblow tanácsot ad az ügyfeleknek a súlycsökkentés terén, miközben megőrzi a flakonok fizikai és mechanikai tulajdonságait. Módosíthatja vagy tanulmányozhatja a flakonok kialakítását a szerszámban történő formázási folyamatnak megfelelően. Megtervezheti több extruder konfigurációját akár 7 anyagréteg eléréséhez, mint amit például az élelmiszer szektor is igényel. Finoman szabályozhatja a gépe által elérhető folyamatparamétereket, hogy megvalósítsa a megfelelő feltételeket a súly és a hulladék csökkentésére.

Rendkívül megbízható elektromos ko-extrúziós fúvógépek.

A Plastiblow gépek a szervomeghajtás megbízhatóságának és a kezelőszervek pontosságának köszönhetően rendkívül jó gyártási ismétlőképességgel rendelkeznek.

A gépek megtervezése és felépítése, az alkalmazott műszaki megoldások, amelyek némelyikét szabadalom védi alacsonyabb karbantartási költségeket eredményeznek, valamint különösen megbízható és precíz mechatronikai rendszerek kerülnek alkalmazásra. A készülékek távdiagnosztikájához szükséges vezérlőrendszerekkel vannak ellátva az Ipar 4.0 szemszögét figyelembe véve.

Többrétegű ko-extrudálás, mint műanyag megtakarítási megoldás, ambiciózus cél, de már elérhető a Plastiblow felhasználók számára

Az elképzelés, amely magában foglalja a műanyag alapanyagok és az újrahasznosított anyagok racionális és felelősségteljes használatát a "post-consumer" anyagok újrafelhasználásának lehetőségével a gyártási folyamat során, a Plastiblow gépek számára már valóság, kész megoldásokat kínálnak egyrétegű vagy többrétegű flakonok gyártásához akár a lakossági hulladékból újrahasznosított műanyagok (PCR) felhasználásával.

A Plastiblow technológiájának köszönhetően olyan végterméket lehet előállítani, ahol az újrahasznosított anyag nem lép kölcsönhatásba a csomagolt termékkel, mert két primer anyagréteg közé van zárva, mindemellett a külső megjelenés esztétikailag változatlan marad. A középső – újrahasznosított - réteg vastagsága, körülbelül a flakon teljes vastagságának akár 60-70%-a lehet. A rétegrendben a belső és a külső réteg primer anyagokból készül, általában nagy sűrűségű polietilénből, vastagsága rendkívül alacsony 15-20%. A primer anyag rétegeinek vastagsága alapvetően fontos két ellentétes igény optimalizálásához: egyrészt a felhasznált primer anyag mennyiségének csökkentésére irányuló vágy, ezzel szemben a jó és homogén fedettség garantálásának szükségessége a végtermék megszokott esztétikai megjelenéséhez. Ezenkívül a belső réteg megfelelő vastagsága lehetővé teszi a magas hegesztési jellemzők fenntartását, ami megakadályozza, hogy az újrahasznosított anyag rétegében lévő elemek szennyezzék a terméket.

A tesztek és kísérletek mindezt megerősítik

Az európai piacvezető GCR Csoporttal együttműködve kifejlesztett ökofenntartható kompoundok Plastiblow elektromos gépeken kerültek kipróbálásra és az elvégzett tesztek megerősítették, hogy az újrahasznosított anyagok felhasználásának sokoldalúsága lehet optimális. Alternatív nyersanyagok használata mellett a Plastiblow gépek változatlanul biztosítják a ciklusidőket, az elvárt gyártási sebességet és a végtermékek jó minőségét.

A termelékenység növelése, az energiafogyasztás csökkenése, az újrahasznosított anyagok százalékos növelése, ezek a Plastiblow vállalat nagyrészben elért hozzájárulásai a körforgásos gazdasághoz a fenntartható csomagolásgyártásban.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.